ReceptenTussenweek
Als je het 600/800 kcal programma volgt, dan heb je na iedere 3 tot 6 weken een tussenweek.
In deze week voeg je een avondmaaltijd - zonder koolhydraten - toe aan je programma.
Hieronder staan een aantal recepten, geschikt voor deze tussenweek. Smakelijk!
Wokgerecht met kip en groenten
Per 1 persoonsportie:
Verwarm de olie in de wokpan en voeg de rode peper en knoflook toe. Wacht tot het goed begint te ruiken en voeg dan de kipfiletstukjes toe. Bak al omscheppend op hoog vuur circa 3 minuten en voeg dan de champignons toe. Na 2 minuten kun je ook de prei en courgette toevoegen. Als laatste voeg je de paksoi toe. Eventueel afmaken met wat kruiden als kerriepoeder, paprikapoeder etc.
Spitskool met kerrie en tartaar
Per 1 persoonsportie:
Verwarm de olie in een wok- of hoge koekenpan. En voeg de bosui toe, als de bosui glazig begint te worden kun je het tartaar(gehakt) toevoegen. Pers de knoflook boven de pan uit en voeg wat kerriepoeder toe. Bak de tartaar goed rul en bruin. Voeg dan de in reepjes gesneden spitskool toe en bak al omscheppend totdat het slinkt. Voeg extra kerriepoeder naar smaak toe, dit mag gerust een eetlepel zijn, maar kijk uit dat het niet te overheersend wordt. Als alles geslinkt is en wat begint te kleuren is het gerecht klaar.
Groente quiche/omelet
Per 1 persoonsportie:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwarm (een deel van) de olijfolie in een koekenpan en bak de groenten kort aan die je in je quiche wilt verwerken. Dit kan ook in kleinere delen, zodat iedere groente de juiste garing heeft. Meng vervolgens de groenten door elkaar en doe ze in een lage quichevorm (kan ook een cakevorm/springvorm of lage ovenschaal zijn: let er wel even op dat het vochtdicht is, zodat niet al het ei er door de kiertjes uitloopt!). Klopt de eieren met een scheut melk en wat peper, uitgeperste knoflook met een garde door elkaar. En doe dit eimengsel over de groenten in de quichevorm. Zet de quichevorm in de voorverwarmde oven voor ongeveer 10-15 minuten. Als het eimengsel gestold is en een bruin laagje krijgt is deze klaar. Je kunt de groenten met eimengsel natuurlijk ook in een pan maken, je krijgt dan een omelet. Lekker met een simpele salade erbij!
Tonijnsalade
Per 1 persoonsportie:
Kook in een pannetje het ei in 5 minuten hard en laat het onder stromend water afkoelen en snijd deze in de lengte in partjes. Maak het blikje tonijn open en laat het uitlekken en maak het los met een vork. Snijdt de kropsla in reepjes en meng deze met de tomaatstukjes, stukjes komkommer, ringetjes bosui, het ei en de tonijn. Voeg wat olijfolie toe voor extra smeuigheid. Eventueel wat kruiden als peper, kerrie etc. naar smaak toevoegen.
Gegrilde kipfilet met bloemkool
Per 2 personen:
Bestrooi de kipfilet met gember en peper en bestrijk ze dun met olie. Kook de bloemkool in ruim kokend water in 10 minuten gaar. Verhit de grillpan en leg de kipfilet er in en bak aan beide kanten bruin en gaar (ongeveer 8 minuten per kant). De bloemkool kun je in stukken serveren, maar je kunt er ook een puree van maken door wat peper toe te voegen en vervolgens de staafmixer er in te zetten (aanrader!!).
Pangasiusfilet met prei, champignons, tomaat en courgette
Per 2 personen:
Snijd de vis in blokjes en marineer deze met een halve eetlepel olie, peper, theelepel paprikapoeder, teentje knoflook. Snijd de tomaten, de prei, champignons en courgette in blokjes. Wok n halve eetlepel olie de vis in 7 minuten gaat. Voeg de tomaten, prei, champignons, courgette en peper toe en wok deze nog 2 minuten mee.
Salade met gerookte kalkoenreepjes of kipreepjes
Per 2 personen:
Was de tomaten en snijd ze in vieren. Was de komkommer en snijd deze in blokjes. Snijd de dille fijn. Meng de slamix met de kalkoenreepjes komkommer, tomaat, dille, peper en olijfolie. Smakelijk!
Courgette-spaghetti met tomaten/tartaarsaus
Per 2 personen:
Schaaf en/of snijd de courgette in lange dunne repen (spaghetti vorm of tagliatellevorm).
Bak de in stukjes gesneden champignons, bosui en bleekselderij in een hoge pan met wat olijfolie aan, voeg wat knoflook toe. Als de groentestukjes zacht beginnen te worden voeg je het tartaar gehakt toe en bak je het rul. Vervolgens voeg je wat peper toe, en de in blokjes gesneden tomaten. Hierbij voeg je de tijm, oregano en een laurierblad toe. Evenals 100 ml water. Je laat dit prutje ongeveer een uur opstaan voor extra smaak. Vervolgens kook je de courgette in circa 3 minuten ‘gaar’ in kokend water.
En serveer je de courgettelinten op een bord met de spaghettisaus er boven op.
Klik hier om te bewerken.
Als je het 600/800 kcal programma volgt, dan heb je na iedere 3 tot 6 weken een tussenweek.
In deze week voeg je een avondmaaltijd - zonder koolhydraten - toe aan je programma.
Hieronder staan een aantal recepten, geschikt voor deze tussenweek. Smakelijk!
Wokgerecht met kip en groenten
Per 1 persoonsportie:
- - 125 gram kipfilet in blokjes/reepjes
- ¼ courgette in blokjes
- 10 champignons in vieren
- ¼ prei, in halve ringetjes
- ¼ paksoi, in reepjes
- Rode peper (eventueel)
- Knoflook
- Olijfolie, 1 eetlepel
Verwarm de olie in de wokpan en voeg de rode peper en knoflook toe. Wacht tot het goed begint te ruiken en voeg dan de kipfiletstukjes toe. Bak al omscheppend op hoog vuur circa 3 minuten en voeg dan de champignons toe. Na 2 minuten kun je ook de prei en courgette toevoegen. Als laatste voeg je de paksoi toe. Eventueel afmaken met wat kruiden als kerriepoeder, paprikapoeder etc.
Spitskool met kerrie en tartaar
Per 1 persoonsportie:
- - 125 gram tartaar(gehakt)
- 2 stengels bosui, in ringetjes
- 225 gram spitskool, in reepjes
- 2 teentjes knoflook
- Kerriepoeder
- Olijfolie, 1 eetlepel
Verwarm de olie in een wok- of hoge koekenpan. En voeg de bosui toe, als de bosui glazig begint te worden kun je het tartaar(gehakt) toevoegen. Pers de knoflook boven de pan uit en voeg wat kerriepoeder toe. Bak de tartaar goed rul en bruin. Voeg dan de in reepjes gesneden spitskool toe en bak al omscheppend totdat het slinkt. Voeg extra kerriepoeder naar smaak toe, dit mag gerust een eetlepel zijn, maar kijk uit dat het niet te overheersend wordt. Als alles geslinkt is en wat begint te kleuren is het gerecht klaar.
Groente quiche/omelet
Per 1 persoonsportie:
- 2 eieren
- Scheutje magere/halfvolle melk
- 200 gram groenten naar keuze, maar wat lekker is: Tomaat, champignons, brocolli, courgette, prei, paksoi, spinazie.
- Knoflook
- (rode)peper
- Olijfolie, eetlepel
- Kruiden naar smaak
- Sla naar keuze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwarm (een deel van) de olijfolie in een koekenpan en bak de groenten kort aan die je in je quiche wilt verwerken. Dit kan ook in kleinere delen, zodat iedere groente de juiste garing heeft. Meng vervolgens de groenten door elkaar en doe ze in een lage quichevorm (kan ook een cakevorm/springvorm of lage ovenschaal zijn: let er wel even op dat het vochtdicht is, zodat niet al het ei er door de kiertjes uitloopt!). Klopt de eieren met een scheut melk en wat peper, uitgeperste knoflook met een garde door elkaar. En doe dit eimengsel over de groenten in de quichevorm. Zet de quichevorm in de voorverwarmde oven voor ongeveer 10-15 minuten. Als het eimengsel gestold is en een bruin laagje krijgt is deze klaar. Je kunt de groenten met eimengsel natuurlijk ook in een pan maken, je krijgt dan een omelet. Lekker met een simpele salade erbij!
Tonijnsalade
Per 1 persoonsportie:
- 1 ei
- ½ blikje tonijn of 1 stuk tonijnsteak van 100 gram
- 1 tomaat in stukjes of 10 cherrytomaatjes
- ¼ komkommer in stukjes
- Bosui in ringetjes
- Kropsla
- Olijfolie
- Kruiden
Kook in een pannetje het ei in 5 minuten hard en laat het onder stromend water afkoelen en snijd deze in de lengte in partjes. Maak het blikje tonijn open en laat het uitlekken en maak het los met een vork. Snijdt de kropsla in reepjes en meng deze met de tomaatstukjes, stukjes komkommer, ringetjes bosui, het ei en de tonijn. Voeg wat olijfolie toe voor extra smeuigheid. Eventueel wat kruiden als peper, kerrie etc. naar smaak toevoegen.
Gegrilde kipfilet met bloemkool
Per 2 personen:
- 300 gram kipfilet
- 600 gram bloemkool
- Twee theelepels gemberpoeder
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper
Bestrooi de kipfilet met gember en peper en bestrijk ze dun met olie. Kook de bloemkool in ruim kokend water in 10 minuten gaar. Verhit de grillpan en leg de kipfilet er in en bak aan beide kanten bruin en gaar (ongeveer 8 minuten per kant). De bloemkool kun je in stukken serveren, maar je kunt er ook een puree van maken door wat peper toe te voegen en vervolgens de staafmixer er in te zetten (aanrader!!).
Pangasiusfilet met prei, champignons, tomaat en courgette
Per 2 personen:
- 300 gram pangasiusfilet
- 4 tomaten
- 10 champignons
- ½ prei
- 300 gram courgette
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper
- Paprikapoeder
- Knoflook
Snijd de vis in blokjes en marineer deze met een halve eetlepel olie, peper, theelepel paprikapoeder, teentje knoflook. Snijd de tomaten, de prei, champignons en courgette in blokjes. Wok n halve eetlepel olie de vis in 7 minuten gaat. Voeg de tomaten, prei, champignons, courgette en peper toe en wok deze nog 2 minuten mee.
Salade met gerookte kalkoenreepjes of kipreepjes
Per 2 personen:
- 240 gram gerookte kalkoen-/kipreepjes
- 200 gram komkommer
- 6 tomaten
- 1 eetlepel olijfolie
- 300 gram slamix
- 2 takjes dille
- Peper
Was de tomaten en snijd ze in vieren. Was de komkommer en snijd deze in blokjes. Snijd de dille fijn. Meng de slamix met de kalkoenreepjes komkommer, tomaat, dille, peper en olijfolie. Smakelijk!
Courgette-spaghetti met tomaten/tartaarsaus
Per 2 personen:
- 2 courgettes
- 4 tomaten
- 250 gram tartaar
- Champignons, 20 stuks
- Bleekselderij, 4 stengels
- Knoflook, 2 teentjes
- Bosui naar keuze
- Tijm
- Oregano
- Laurierblad
Schaaf en/of snijd de courgette in lange dunne repen (spaghetti vorm of tagliatellevorm).
Bak de in stukjes gesneden champignons, bosui en bleekselderij in een hoge pan met wat olijfolie aan, voeg wat knoflook toe. Als de groentestukjes zacht beginnen te worden voeg je het tartaar gehakt toe en bak je het rul. Vervolgens voeg je wat peper toe, en de in blokjes gesneden tomaten. Hierbij voeg je de tijm, oregano en een laurierblad toe. Evenals 100 ml water. Je laat dit prutje ongeveer een uur opstaan voor extra smaak. Vervolgens kook je de courgette in circa 3 minuten ‘gaar’ in kokend water.
En serveer je de courgettelinten op een bord met de spaghettisaus er boven op.
Klik hier om te bewerken.